Boks training Rotterdam

Leer goed boksen in Rotterdam!

Conditie opbouwen, doen aan krachttraining en dat allemaal op een lekkere beat? Kom boksen bij LUCIE! Wij bieden zowel groepslessen als personal training aan, laten je intensief sporten maar vooral: plezier maken. Dit doen wij door te boksen op een goede beat en met ledlights. Lees hier hoe wij jou leren boksen. 

Bokstraining in Rotterdam
Er zijn verschillende boks- en sportscholen in Rotterdam waar je een bokstraining kunt volgen. Ervaar wat bij jou past. Vind je fysiek contact juist uitdagend en wil je misschien wedstrijden boksen? Dan is een echte boksschool iets voor jou. Vind je het fijn om in een groep gelijkgestemden te trainen zonder blauwe ogen, voel je welkom bij LUCIE in Rotterdam. Onze community bestaat uit een gezellige diverse mix van mannen en vrouwen en er heerst een ontspannen en gemoedelijke sfeer. 

Wil jij een boksles ervaren? 
Schrijf je hier in voor een proefles. 

Join Lucie

Groepsles boksen

Groep training Rotterdam
Bij LUCIE kun je kiezen tussen groepslessen en personal training. Een groepsles motiveert en de trainer verteld jou exact wat je moet doen. Je leeft je 50 minuten uit op de aquabags (waterzak). De trainingen zijn geschikt voor iedereen: zowel man als vrouw en beginner als gevorderde. De groepslessen worden gegeven door prettige gestoorde gediplomeerde trainers.
Bekijk hier het rooster van de groepslessen. 

En wist je dat wij elke donderdagavond tijdens de groepslessen een live DJ hebben?
Dit maakt het sportieve feest compleet! 

Leren boksen in Rotterdam
Learn de six punches bij LUCIE in Rotterdam. 

LUCIE maakt je conditie opbouwen met boksen nog net even wat aangenamer met de Six punches-formule. Dit is al een trend in New York en LUCIE heeft het overgebracht naar Nederland. Zowel sportieve, muzikale als visuele elementen worden met elkaar afgewisseld. Je gaat je conditie opbouwen met HIIT en je traint op een lekkere beat! 

Voordat je keihard kunt rammen op de aquabags moet jouw basishouding en techniek goed zijn. Dit leer je vanzelf tijdens de lessen. Welke stoten steeds terugkomen tijdens de workouts lees je hier. 

Stoten
1. Jab
De jab is een van de meest gebruikte stoten tijdens het boksen. Het is een snelle, directe stoot die je maakt met de voorhand. Met deze stoot wil je jouw tegenstander of de aquabag via de kortste weg raken en vertrekt dan ook vanuit de dekking in een rechte lijn richting het doel en ook in een recht lijn weer terug.  

2. Cross
Een cross is ook een directe stoot en wordt uitgevoerd met de achterhand ook wel stoothand genoemd. Je stoot bij een cross met je dominante hand, dit kan links of rechts zijn afhankelijk van de bokshouding welke linksvoor (Orthodox) of rechtsvoor (Southpaw) kan zijn. Deze stoot vertrekt ook in een rechte lijn vanuit de dekking richting het doel en weer terug.

3. Hoek voorhand & hoek achterhand
De hoek wordt gemaakt door het lichaam in te draaien en de arm die in een hoek van ongeveer 90 graden is horizontaal tegen het doel te laten landen. Bij deze stoot kun je er voor kiezen om de vuist horizontaal of verticaal te houden, je kijkt dus in je handschoen of tegen de duimzijde van je handschoen aan. Belangrijk is wel dat het doel met de voorzijde van de vuist wordt geraakt. De kracht van de hoek zit hem vooral in de snelheid waar mee het lichaam wordt ingedraaid. Let bij het plaatsen van de hoek op dat de hand waarmee je niet stoot in dekking blijft. Bij de hoek wil je de aquabag aan de zijkant raken.

4. Opstoot voorhand & opstoot achterhand
Bij de opstoot of ‘uppercut’ vertrekt de vuist in een meer verticale beweging richting het doel. Deze stoot kan zowel met de voorhand als met de achterhand worden geplaatst en wordt meestal gebruikt om de tegenstander onder de kin te raken. Door de schouder van de hand waarmee je de opstoot wilt geven iets te laten zakken creëer je meer ruimte om in te draaien en zal je deze stoot nog krachtiger landen. Stoot in opwaartse beweging en land de stoot op het onderste gedeelte van de aquabag. De stoot versterk je door krachtig in te draaien met het lichaam en af te zetten met een van de benen. Let bij het plaatsen van de opstoot op dat de hand waarmee je niet stoot in dekking blijft.

Bokshouding
De Orthodoxe bokshouding waarbij de linker voet voor staat komt het meest voor in de sport. Vanuit een natuurlijke reactie gaan de meeste mensen die rechts zijn, linksvoor staan. In deze bokshouding is de sterke hand achter vandaar dat die ook wel stoothand wordt genoemd.

De ruimte tussen de voeten is ongeveer schouderbreedte en voeten staan iets ingedraaid naar rechts waardoor het bovenlichaam automatisch volgt. Het bovenlichaam willen we op deze manier aanbieden zodat het raakvlak voor de tegenstander kleiner is dan wanneer we onszelf frontaal  zouden aanbieden. De elle- bogen plaatsen we tegen de zijkant van onze ribben aan. De vuist van de achterhand gaat tegen de kaak aan en de voorhand plaatsen we iets voor het gezicht ter hoogte van de kin. De schouderlijn halen we iets op en de kin gaat naar beneden. De ogen die houden we op het doel gericht.

Nog nooit gebokst?
Heb je nog nooit gebokst? Of wil je nog een uurtje extra je techniek verbeteren en conditie opbouwen? Boek dan in het rooster een boksles Lucie Boxing Basics. Hier leer je de juiste technieken en houdingen, die je tijdens de groepslessen of personal trainingssessies in de praktijk kunt brengen. 

Bokstraining voor vrouwen in Rotterdam
De trainingen zijn geschikt voor iedereen: zowel man als vrouw en beginner als gevorderde. Doordat er geen fysiek contact is, zijn de trainingen ook populair onder vrouwen. 

Boksen heeft de laatste jaren een imago verandering ondergaan, het is niet alleen meer voor vechters. Bij LUCIE maken we van elke bokspartij een feestje.  

Naast dat je fit en sterk wordt van boksen geeft het ook meer zelfvertrouwen. Vrouwen voelen zich steeds onveiliger op straat. Fijn als je voor jezelf kunt opkomen in de huidige maatschappij. Boksen staat in de top van belangrijkste trends binnen groepsfitness. 

Meer info en proefles
Wil je meer info over leren boksen bij LUCIE? Neem dan contact met ons op of volg meteen een proefles! 

Join Lucie

FAQ trainen in Rotterdam

Zijn de bokslessen voor beginners?

De bokslessen bij Boxing boutique LUCIE in Rotterdam zijn voor beginners en gevorderden. Iedereen traint op zijn/haar eigen niveau en wordt gemotiveerd door de trainers om net dat stapje extra te doen. Onze boxing basic lessen gaan in op de techniek waardoor je als beginner een goede start hebt voor de lessen in Rotterdam.

Hoe werkt boksen?

Tijdens de lessen komen er verschillende stoten aanbod. Deze leren wij jou tijdens de lessen. Meer weten over de techniek? Volg dan een techniek les.

De volgende stoten komen iedere boksles voorbij:

1. Jab, een snelle, directe stoot die je maakt met de voorhand
2. Cross, ook een directe stoot en wordt uitgevoerd met de achterhand ook wel stoothand genoemd
3. Hoek voorhand & achterhand, wordt gemaakt door het lichaam in te draaien en de arm die in een hoek van ongeveer 90 graden is horizontaal tegen het doel te laten landen
4. Opstoot voorhand & opstoot achterhand (‘uppercut’), de vuist vertrekt in een meer verticale beweging richting het doel

Is er fysiek contact tijdens de bokslessen in Rotterdam?

Nee! Geen blauwe ogen tijdens de bokslessen bij de trainingen bij LUCIE in Rotterdam. Je traint op jouw eigen aquabag of soms op elkaar handschoenen.

Kan ik een proefles volgen?

Je kunt op ieder moment een proefles volgen bij LUCIE boxing in Rotterdam. Boek hier jouw proefles. Je ontvangt een mail vanuit Virtuagym waarmee je zelf in ons rooster een workout kunt boeken. Dit doe je op de dag en tijdstip dat jou goed uitkomt! Zo kun je ervaren of boksen iets voor jou is en of de gemoedelijke sfeer jou aanspreekt.

Waar in Rotterdam kan ik leren boksen?

LUCIE is de Boxing boutique van Rotterdam waar trainen, visuele elementen en muziek gemixt worden. Plezier maken en leren boksen gaan hand in hand. Onze ervaren trainers kunnen niet wachten om met jou aan de slag te gaan. LUCIE vind je in hartje Rotterdam, aan het Hofplein. Lopend, met het ov, op je scooter… LUCIE is zeer gemakkelijk bereikbaar.

Lucie Logo

High Intensity Interval Training (HIIT) met de boksdiscipline in een motiverende ‘club’ atmosfeer. Geen vechtpartij maar een coole party! Train op een lekkere beat en boek supersnel resultaat met onze six punches formule.

× WhatsApp