Our story

Our story

LUCIE, wie is dat? Ken jij haar? Bén jij haar?

Toen eigenaren Bas en Errol bezig waren met de formule van de boksschool was het doel om iets neer te zetten wat voelt als langsgaan bij een close friend. LUCIE is iemand waar je graag tijd mee doorbrengt, iemand die jou aanmoedigt, jouw persoonlijke motivator – met bokshandschoenen.

Dat enthousiasme is uniek. En het verhaal erachter nóg unieker.

Van marinier tot vechtsportinstructeur
Bas en Errol zijn werkzaam geweest bij defensie, het korps mariniers om precies te zijn. Daar zijn ze gezamenlijk 32 jaar in dienst geweest, in verschillende functies. In 2007 kruisten hun paden. Ze zaten beiden bij de special forces, ook wel bekend als Marsof: de terreur eenheid in binnen- en buitenland.

In 2010 haalde Bas zijn opleiding Marsof Operator en sportinstructeur binnen de mariniers. In die periode heeft boksen een plek in zijn hart veroverd. Bas was verantwoordelijk voor vechtsporten, welke een grote rol speelden in deze eenheid. De focus lag veelal op close-quarters combat ofwel nabijgevechten waarbij je heel dicht op de tegenstander zit, net als bij boksen.

De voordelen van een vechtsport mindset
Bekwaam worden in een vechtsport draagt bij aan persoonlijke ontwikkeling en zelfverzekerdheid, iets wat Bas en Errol hebben geleerd in hun tijd bij Marsof en graag met iedereen willen delen. De groei die je meemaakt door te leren boksen is groot, het helpt met het verbreden en versterken van jouw karakter.

Bas weet als geen ander hoe belangrijk de harmonie tussen lichaam en geest is. Hij heeft 3 jaar lang Marsof Operators opgeleid; het neusje van de zalm. Dit niveau hanteert hij ook voor de trainingen en programmering bij LUCIE.

“Het is 80% een combinatie van mindset en karakter. De overige 20% is fysiek. Ja, je moet sterk zijn en uithoudingsvermogen hebben, maar zodra er echt werk bij komt kijken gaat het om de instelling die je hebt. Heb je de wil om iets te bereiken?

Alles draait om mental toughness. Mindset over muscles.” – Bas

Trainen met de juiste apparatuur in een fijne setting
Voor en tijdens hun dienst bij Marsof kregen Bas en Errol vaak te maken met beperkte en niet toereikende trainfaciliteiten, vooral tijdens uitzendingen. Zo’n situatie vraagt om intense fysieke inspanning, een topsport+ prestatie. Echter was er vaak niet genoeg tijd om te trainen, maar ook voldoende rust en de juiste voeding was geen gegeven. Deze situaties hebben ervoor gezorgd dat Bas en Errol eerst M.E.G.A. Sport Equipment  en later LUCIE with the six punches hebben bedacht.

In 2011 kwam M.E.G.A. van de grond met een container die meegenomen wordt op uitzending en geheel kan worden uitgebouwd tot een stoere, sfeervolle trainfaciliteit met alles erop en eraan: The Deployment Box. Sindsdien is het uitgangspunt voor elke trainomgeving om een fijne, veilige en prettige omgeving te creëren qua materiaal, sfeer en beleving. Het algehele plaatje – van A tot Z – moet echt een vibe zijn. Vanuit dit gedachtegoed is LUCIE ontstaan.

LUCIE with the six punches

Bas en Errol komen uit een omgeving waar de vibe niet altijd bijzonder was en waar je vaak jezelf moest aanmoedigen. Dat gingen ze zelf dus mooi even anders doen! Maar hoe? Door het samenbrengen van ondersteuning, beleving en sfeer in een prettige omgeving, een positieve ondertoon om de fysieke prestaties te onderbouwen en een boxing gym te openen waar jij je thuis voelt, waar iedereen welkom is, maar waar je ook aan je haren wordt getrokken en aan de bak moet.

LUCIE is: compleet naar de klote gaan met een glimlach op je gezicht.

Waarom boksen?
Boksen is een intensieve vechtsport welke je best wel easy onder de knie krijgt. Er zijn maar 6 verschillende stoten en in jouw eerste training snap je al snel wat je doet. Vanaf de tweede training krijg je het ritme te pakken. De drempel bij LUCIE ligt laag, je voelt je comfortabel en doet niet onder voor jouw medesporters. Doe gewoon leuk mee op jouw persoonlijke spot of sla vol gas tegen de aquabag, zolang je het op jouw manier en tempo doet zit je goed.

Strength & conditioning spelen een grote rol bij LUCIE, dus naast boksen komen er ook krachtoefeningen aan bod. Je kunt relatief simpel op een effectieve manier jouw doelen behalen.

De gouden formule
Het personeel wordt uitgekozen op vibe; entertainer, leuk persoon, sociaal en sterk op een eigen manier. De juiste mix van vaardigheden maakt een gebalanceerd team wat loopt als een geoliede machine. Bas en Errol werken graag met mensen die zich inzetten voor een ander, die karakter tonen.

Vooral de trainers moeten naast technische kennis ook sociale vaardigheden hebben. Ze krijgen richtlijnen wat betreft het bedenken van een training maar worden vrijgelaten om hun eigen draai aan een les te geven. Zij zorgen ervoor dat iedereen zich welkom en thuis voelt. Net als bij de Marsof wordt ook bij LUCIE iedere deelnemer gezien en gehoord, ongeacht welke kwaliteiten je bezit. Je bent altijd een onderdeel van de groep, part of our community! Kom jij als grijze muis binnen? Het is onmogelijk om ook zo weer te vertrekken.

“De kracht van een goede training zit in de toegankelijkheid van de oefeningen. Als je het makkelijk houdt dan is de succesbeleving optimaal, voor iedereen van elk niveau.” – Bas

Sfeervol sporten
Om hun uitdagende tijd bij de mariniers achter zich te laten maar de sterke mindset die ze hebben opgedaan wel te gebruiken als inspiratie hebben Bas en Errol ervoor gekozen om LUCIE levendig en kleurrijk te maken. Voorbeelden vanuit horeca en clubs zijn gebruikt om een locatie te ontwerpen waar iedereen welkom is.

Een locatie met industriële elementen, urban street art en een comfortabele lounge. LUCIE is inclusief, stoer en rauw maar ook cool en hip.

En jij bent deel van het concept, deel van ons team.

Lucie Logo

High Intensity Interval Training (HIIT) met de boksdiscipline in een motiverende ‘club’ atmosfeer. Geen vechtpartij maar een coole party! Train op een lekkere beat en boek supersnel resultaat met onze six punches formule.

× WhatsApp