High Intensity Interval Training

High Intensity Interval Training
IJzersterke conditie en spierkracht

Een High Intensity Interval Training (HIIT) is ideaal als je aan je conditie wilt werken. Je wisselt intensieve oefeningen af met korte pauzes en ook train je alle spieren van je lichaam. Bij LUCIE kun je terecht voor bokstrainingen, een bekende vorm van High Intensity Interval Training. Bovendien ervaar je bij LUCIE een uniek concept: de six punches formule. Je traint op een lekkere beat en boekt supersnel resultaat. Lees hier wat HIIT is, wat de voordelen zijn en wat de training bij LUCIE inhoudt.

 

High Intensity Interval Training – Wat is het?
Bij LUCIE kun je terecht voor High Intensity Interval Training (HIIT) met de boksdiscipline in een motiverende ‘club’ atmosfeer. Maar wat is HIIT precies? High Intensity Interval Training is een vorm van duursport, waarbij je korte periodes intensief trainen afwisselt met ‘rustperioden’ of lagere intensiteit. Waar veel sporten zich kenmerken met oefeningen op een consistent niveau, kenmerkt de High Intensity Interval Training zich juist door een afwisseling van korte en krachtige momenten met nog kortere momenten van ontspanning.

 

Wil jij dit ook?

Schrijf je hier in voor een proefles.

Join Lucie

Wat houdt High Intensity Interval Training in bij LUCIE?
Boksen is een vorm van High Intensity Interval Training. Je wisselt periodes van zeer intensief bewegen af met pauzes. Lucie biedt deze training en maakt gebruik van een uit New York overgewaaide trend: boksen met de six punches formule. Hierbij doe je 50 minuten aan de High Intensity Interval Training op een lekkere beat. Bovendien heb je geen fysiek contact, dus blauwe ogen zal je niet snel krijgen! Aan het einde kom je bij met een lekkere proteïne shake. De HIIT bij LUCIE is voor zowel mannen als vrouwen en zowel voor beginners als gevorderden. Je kan op elk
gewenst moment instappen. Bekijk ook het lesrooster.

 

Welke spieren train je met High Intensity Interval Training?
Met de High Intensity Interval training tijdens het boksen heb je de ideale workout voor je hele lichaam. Zowel je bovenlijf is actief door het stoten en ook je onderlijf train je volop. Tijdens de High Intensity Interval Training bij LUCIE train je de volgende spieren:

Armen
Met het stoten tijdens het boksen geef je de kracht en energie uit je lichaam door via je je armen. Je hoeft dus niet speciaal sterk gespierde armen te hebben, slanke armen zijn ook prima. De impact van de stoot wordt namelijk bepaald door je massa keer de snelheid.

Benen en kuiten
Omdat je benen tijdens het boksen licht gebogen zijn en je over het algemeen op de voorkant van je voet beweegt, komen je beenspieren onder spanning te staan. Zo train je dus zowel je benen als kuiten!

Buikje of six-pack?
Hét verbindingspunt van je lichaam is je buik. Je buikspieren zijn essentieel om krachtig te kunnen stoten tijdens de High Intensity Interval Training. Tijdens de training doe je dus ook buikspieroefeningen, die ook meehelpen aan het creëren van je six-pack.

Flexibel in de heupjes
Je heupen zijn van groot belang om bepaalde (schijn)bewegingen te maken. Tijdens het boksen zal je dus steeds flexibeler worden in je heupen!

Schouders
Als je de High Intensity Interval Training doet, dan dragen de relatief kleine spieren van je schouders steeds het gewicht van je armen. Bij je schouders gaat het dus eigenlijk niet om kracht, maar om uithoudingsvermogen.

Borstspieren
Je borstspieren zorgen ervoor dat je je armen goed kunt bewegen, doordat zij hier een ondersteunende functie hebben. Tijdens de High Intensity Interval Training doe je onder andere push-ups, zodat je ook je borstspieren traint.

Rugspieren
Say what? Yes, ook je rugspieren train je optimaal tijdens het boksen. Je grote rugspieren worden continue belast en ook je onderrug wordt sterk van het boksen.

 

High Intensity Interval Training – De voordelen
Boksen is dus een vorm van High Intensity Interval Training. Boek een training bij LUCIE en je profiteert van de volgende voordelen:
● Je traint je hele lichaam, zowel je onder- als bovenlichaam
● Je krijgt er een ijzersterke conditie van
● Je verbrandt tot 830 calorieën per uur door de hoge intensiteit
● Doordat je helemaal – wel gecontroleerd natuurlijk – losgaan. Dit werkt stressverlagend
● Je krijgt er een strakker figuur van
● Door de kicks verbeter je je behendigheid en krijg je een goede balans

 

Contact opnemen met LUCIE
Met de High Intensity Interval Training bij LUCIE ervaar je een “club” atmosfeer en
werk je ook nog eens optimaal aan je conditie. Proefles doen? Neem dan contact op
via het contactformulier of bel naar 010 – 341 0163.

Join Lucie
Lucie Logo

High Intensity Interval Training (HIIT) met de boksdiscipline in een motiverende ‘club’ atmosfeer. Geen vechtpartij maar een coole party! Train op een lekkere beat en boek supersnel resultaat met onze six punches formule.

× WhatsApp