Zelfverdediging

Waar kan ik zelfverdedigingslessen volgen in Rotterdam?

Bij LUCIE boxing in Rotterdam ben je aan het goede adres als het gaat om zelfverdediging. Wist je dat het doen van een vechtsport zorgt voor meer zelfvertrouwen en weerbaarheid. Boksen is al lang niet meer alleen voor de zware jongens!  

Zelfverdediging voor vrouwen
Helaas hebben veel vrouwen te maken met intimidatie. Vooral in Rotterdam is dit percentage erg hoog. Het is fijn als je leert jezelf te verdedigen en grenzen kunt aangeven. Zodat je op elk gewenst moment van de dag veilig, sterk en zelfbewust gevoel over straat kunt. Vrouwen weten zich niet altijd te wapenen tegen intimiderend gedrag, zowel fysiek als mentaal. Daarom is het heel fijn als je door het volgen van lessen toch net wat meer power hebt, letterlijk en figuurlijk. 

Wil jij een boksles ervaren? 
Schrijf je snel in voor een proefles. 

Join Lucie

Welke stoten leer je
Je leert tijdens de boxing HIIT workouts een aantal stoten waarmee je je in vervelende situaties kunt verdedigen. 

1. Jab
De jab is een van de meest gebruikte stoten tijdens het boksen. Het is een snelle, directe stoot die je maakt met de voorhand. Met deze stoot wil je jouw tegenstander of de aquabag via de kortste weg raken en vertrekt dan ook vanuit de dekking in een rechte lijn richting het doel en ook in een recht lijn weer terug.

2. Cross
Een cross is ook een directe stoot en wordt uitgevoerd met de achterhand ook wel stoothand genoemd. Je stoot bij een cross met je dominante hand, dit kan links of rechts zijn afhankelijk van de bokshouding welke linksvoor (Orthodox) of rechtsvoor (Southpaw) kan zijn. Deze stoot vertrekt ook in een rechte lijn vanuit de dekking richting het doel en weer terug.

3. Hoek voorhand & hoek achterhand
De hoek wordt gemaakt door het lichaam in te draaien en de arm die in een hoek van ongeveer 90 graden is horizontaal tegen het doel te laten landen. Bij deze stoot kun je er voor kiezen om de vuist horizontaal of verticaal te houden, je kijkt dus in je handschoen of tegen de duimzijde van je handschoen aan. Belangrijk is wel dat het doel met de voorzijde van de vuist wordt geraakt. De kracht van de hoek zit hem vooral in de snelheid waar mee het lichaam wordt ingedraaid. Let bij het plaatsen van de hoek op dat de hand waarmee je niet stoot in dekking blijft. Bij de hoek wil je de aquabag aan de zijkant raken.

4. Opstoot voorhand & opstoot achterhand
Bij de opstoot of ‘uppercut’ vertrekt de vuist in een meer verticale beweging richting het doel. Deze stoot kan zowel met de voorhand als met de achterhand worden geplaatst en wordt meestal gebruikt om de tegenstander onder de kin te raken. Door de schouder van de hand waarmee je de opstoot wilt geven iets te laten zakken creëer je meer ruimte om in te draaien en zal je deze stoot nog krachtiger landen. Stoot in opwaartse beweging en land de stoot op het onderste gedeelte van de aquabag. De stoot versterk je door krachtig in te draaien met het lichaam en af te zetten met een van de benen. Let bij het plaatsen van de opstoot op dat de hand waarmee je niet stoot in dekking blijft.

Maar boksen is niet alleen goed voor je lichaam, het is ook goed voor je mentale gezondheid. Waarom je weerbaarder, socialer en zelfverzekerder wordt door boksen lees je hier: 

1. Je zit lekkerder in je vel
Boksen helpt om jouw stemming te verbeteren, dit blijkt uit verschillende onderzoeken. En dit is niet zo gek, want het is super fijn om frustraties van je hele dag eruit te slaan tegen de aquabag. Tijdens jouw workout komen er endorfines vrij die ervoor zorgen dat jij je beter voelt. 

 2 Je coördinatie verbetert
Tijdens het boksen is een goede focus belangrijk. Je luistert naar de trainer, verwerkt wat je hoort en ziet en gaat daar direct mee aan de slag. Hierdoor werken er verschillende onderdelen van je brein tegelijkertijd samen. Wat zorgt voor een aanzienlijke verbetering van je oog-hand coördinatie.  

 3. Je krijgt er zelfvertrouwen van
Als je regelmatig een boxing HIIT workout volgt zul je snel resultaat merken. Je wordt steeds sterker en je conditie verbeterd, dit alleen al kan je meer zelfvertrouwen geven. Daarnaast kan boksen je de mentale kracht en het doorzettingsvermogen geven om ook in het dagelijks leven uitdagingen beter te handelen. 

Wil jij dit ook?
Schrijf je in voor een proefles. 

Waarom je zelfvertrouwen krijgt van boksen lees je hieronder. 

Het hebben van weinig zelfvertrouwen kan je belemmeren in je dagelijkse leven en houd je tegen nieuwe dingen te ondernemen. Met boksen kun je hieraan werken. Je werkt niet alleen aan je weerbaarheid, maar vergroot ook je zelfvertrouwen. Boksen is de laatste jaren enorm populair geworden in ons land. 

Hoe kan boksen jou helpen je zelfvertrouwen te vergroten?
 

 • Helpt grenzen verleggen
  Boksen is een uitdagende sport, je moet alles geven. Je werkt aan techniek, kracht en conditie. Na een aantal lessen zul je zien dat je kracht en techniek verbeteren. En ook word je doorzettingsvermogen op de proef gesteld tijdens de 45 min. workouts, je kunt altijd meer dan je denkt en verlegd grenzen. In een groep geef je vaak net iets meer en de trainers zullen je motiveren om voor de volle 100% te gaan
   
 • Je maakt je hoofd leeg
  Tijdens de lessen heb je geen tijd om te piekeren. Je bent op de techniek aan het letten, op de stoten en maakt je hoofd leeg op de beat van de muziek
   
 • Door te sporten in een groep leg je makkelijker contact
  Wanneer je weinig zelfvertrouwen hebt is het vaak lastig om contact te hebben met anderen. Bij LUCIE sport je met gelijkgestemden. En help je elkaar waar nodig. Iedereen is er om te leren en plezier in sporten staat voorop. 

Contact opnemen met LUCIE
Met de High Intensity Interval Training bij LUCIE ervaar je een “club” atmosfeer en
werk je ook nog eens optimaal aan je conditie. Proefles doen? Neem dan contact op
via het contactformulier of bel naar 010 – 341 0163.
 

Join Lucie

FAQ's

Lucie Logo

High Intensity Interval Training (HIIT) met de boksdiscipline in een motiverende ‘club’ atmosfeer. Geen vechtpartij maar een coole party! Train op een lekkere beat en boek supersnel resultaat met onze six punches formule.

× WhatsApp